Domovi

Planinarski dom Gorani

dom-gorani2

Dom je smješten na jugoistočnim padinama istoimenog lokaliteta, okružen listopadnom šumom. Sagrađen je 1978. godine. Raspolaže većom salom za dnevni boravak, kuhinjom, te sanitarnim čvorom. Na spratu se nalaze 3 spavaone sa 34 ležaja i 10 pomoćnih.

Snabdjeven je tekućom vodom i strujom. Otvoren je vikendom. Tereni oko doma pogodni su za skijanje. Pored doma je Eko-grad sa raznim zabavnim sadržajima, među kojima se ističe vještačka stijenja za penjanje.

dom-gorani1

Pristup domu je moguć automobilom iz grada asfaltnom cestom prema Kiseljaku 5 km i 2 km preko sela Gorani. Laganim hodom iz centra grada, preko Visočice i Banjaruše za 1,5 h.

Planinarski dom na Zbilju

pd_zbilje1

Dom je smješten u živopisnom ambijentu iznad rijeke Fojnice, u blizini sela Zbilje, 3 km od centra grada. Sagrađen je 1969.godine, a proširen i adaptiran 1986.

Dom raspolaže sa 30 ležaja i 10 pomoćnih u 4 sobe na spratu, većim dnevnim boravkom, kuhinjom i sanitarnim čvorom sa kupatilom. Dom je opskrbljen tekućom vodom i strujom. Otvoren je vikendom i po potrebi uz najavu kod domaćina.

34_big

U domu možete dobiti više vrsta jela, kao i osvježavajuće napitke. Pristup domu je moguć automobilom, asfaltnim putem prema Kiseljaku 3 km i 1 km kroz selo Zbilje.